Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Νέα έρευνα για τους κινδύνους του Wi-Fi για τα παιδιά

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Microscopy and Ultrastructure, τα μικρά παιδιά και οι έφηβοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα από τα μικροκύματα (ακτινοβολία) που εκπέμπουν οι περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές και ειδικά από εκείνα που προέρχονται από τα ασύρματα δίκτυα Wi-Fi.

Οι κυριότερες επισημάνσεις που έκαναν οι ερευνητές στην σχετική τους έκθεση ήταν οι εξής:
-Τα παιδιά απορροφούν μεγαλύτερη ποσότητα ακτινοβολίας μικροκυμάτων από τους ενήλικες.
-Τα έμβρυα είναι ακόμα πιο ευάλωτα από τα παιδιά. Ως εκ τούτου, οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν να εκθέτουν το παιδί τους τους σε ακτινοβολία μικροκυμάτων.
-Τα έφηβα κορίτσια και οι γυναίκες δεν θα πρέπει να τοποθετούν τα κινητά τους τηλέφωνα στο σουτιέν τους.
-Οι κατασκευαστές των κινητών τηλεφώνων αναφέρουν πάντα στο σχετικό εγχειρίδιο τις προειδοποιήσεις για πιθανό πρόβλημα από την υπερέκθεση σε αυτή την ακτινοβολία. Αυτές πρέπει να τις διαβάζουν όλοι οι χρήστες προσεκτικά.
-Σχετικές προειδοποιήσεις από την πλευρά των κρατών είναι υπαρκτές αλλά το μεγαλύτερο μέρος του κοινού τις αγνοεί.
-Τα ισχύοντα όρια έκθεσης είναι ανεπαρκή και πρέπει να αναθεωρηθούν.
-Όλες οι ασύρματες συσκευές είναι ραδιοπομποί. Η πώληση παιδικών παιχνιδιών που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία θα πρέπει να παρακολουθείται πιο στενά.
Τα παιδιά και τα έμβρυα απορροφούν περισσότερη ακτινοβολία, επειδή, σύμφωνα με τους συγγραφείς, τα σώματά τους είναι σχετικά μικρότερα, τα κρανία τους είναι πιο λεπτά και ο εγκεφαλικός τους ιστός είναι πιο "απορροφητικός".
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη έρευνα βασίστηκε σε μικρό αριθμό επιμέρους στοιχείων από άλλες έρευνες και δημοσιεύθηκε σε μία σχετικά μικρή επιστημονική επιθεώρηση. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ναι μεν πρέπει τα συμπεράσματά της να ληφθούν υπόψη για περαιτέρω έρευνες επάνω στο θέμα αυτό, αλλά από την άλλη, σίγουρα τα στοιχεία αυτά δεν αποτελούν λόγο άμεσης ανησυχίας.



πηγή: http://kozani.tv/index.php/15187-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-wi-fi-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου