Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Πώς θα δείτε από την Κοζάνη την έκλειψη ηλίου την Παρασκευή 20 Μαρτίου

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο εκλειψηΣτις 20 Μαρτίου ο ήλιος θα εκλείψει ολικώς σε αρκετές χώρες και μερικώς στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα αρκετά σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον
 
όλων όσοι ασχολούνται με την αστρονομία και όχι μόνο. Γι’ αυτό και οι ερασιτέχνες αστρονόμοι θα ταξιδέψουν σε περιοχές του κόσμου που θα υπάρξει ολική έκλειψη.

Στην Κοζάνη ο νεοσύστατος αστρονομικός σύλλογος θα στήσει τηλεσκόπια στην κεντρική πλατεία  το πρωί της Παρασκευής 20 Μαρτίου, δίνοντας έτσι στους πολίτες την ευκαιρία να δουν το φαινόμενο μέσα από τα ειδικά φίλτρα των τηλεσκοπίων και να συζητήσουν για την έκλειψη, τον ήλιο, αλλά και την αστρονομία.
Ο αστρονομικός σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας αριθμεί αρκετά μέλη που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για την αστρονομία. Στις δραστηριότητές τους περιλαμβάνονται μαθήματα στο media lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ επισκέπτονται και σχολεία για να μιλήσουν με τους μαθητές για αστρονομία και φυσικές επιστήμες.
Έκλειψη ηλίου έχουμε όταν η σελήνη ευθυγραμμίζεται τέλεια με τον ήλιο και τη γη. Στην Ελλάδα η έκλειψη θα ξεκινήσει στις 10.40 το πρωί και θα φτάσει στην κορύφωσή της στις 11.45, ενώ το φαινόμενο θα ολοκληρωθεί στις 12.55.

πηγή: http://kozani.tv/index.php/14471-%CE%BC%CE%BD%CE%B2%CF%89%CF%87%CF%88%CE%B6%CF%87.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου