Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Δρόμος Ρυμνίου – διασταύρωσης Τριγωνικού: Μέχρι πότε ακόμη θα «Κυκλοφορείται με ιδία ευθύνη»!!!

drrt15283 (8)Αποτελεί τμήμα του υπό κατασκευή εθνικού οδικού δικτύου Νίκης – Φλώρινας – Κοζάνης – Λάρισας. Κατασκευάστηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία στις αρχές της δεκαετίας του ’80, πριν από 30 και πλέον χρόνια. Εδώ και περίπου 15 χρόνια «κυκλοφορείται με ιδία ευθύνη»!!!

Αναφερόμαστε στο τμήμα του δρόμου από τη διασταύρωση Τριγωνικού μέχρι το Ρύμνιο, μήκους 9,2 χλμ. και τριών λωρίδων κυκλοφορίας, που αποτελεί το βασικό δρόμο διέλευσης των οχημάτων των κατοίκων των Καμβουνίων από και για την Κοζάνη, τουλάχιστον τα τελευταία επτά (7) χρόνια, μετά και τη δυνατότητα παράκαμψης μέσω του βελτιωμένου και συντομότερου δρόμου Καισαρειάς – Καρυδίτσας, καθώς και πολλών οχημάτων που κατευθύνονται προς Λάρισα-Αθήνα.
Θα περιγράψουμε το ιστορικό και τα κύρια προβλήματα του δρόμου, με βάση το χάρτη Α (κάτοψη Google), όπου έχουμε αριθμήσει τα σημεία που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα.
drrt15283 (3) 1


drrt15283 (1)Θα ξεκινήσουμε από το σημείο 1 (φωτο 1α και 1β ), όπου και παρουσιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα και βρίσκεται ένα χλμ από τη διασταύρωση Τριγωνικού. Παρουσίασε σοβαρότατα προβλήματα από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, αφού διαπιστώθηκε το φαινόμενο της «ολίσθησης» και κατά συνέπεια καθίζησης του οδοστρώματος σε μήκος περί τα 150 μ., οφειλόμενη στην ιδιομορφία του εδάφους στο σημείο εκείνο, όπου προφανώς δεν είχαν γίνει οι κατάλληλες μελέτες για να αντιμετωπιστεί ανάλογα στην κατασκευή του. Σήμερα στο σημείο εκείνο υπάρχει μεγάλη στένωση του οδοστρώματος και σημαντική υποχώρηση («σκαλοπάτι») στην μία λωρίδα του δρόμου, που τον καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς επίσης και ελλιπής σήμανση. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια σταθερότητα του εδάφους, αλλά δεν έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση βελτίωσης.
drrt15283 (2) 
Στο σημείο 2 (
φ2) είναι ένα από τα αρκετά σημεία όπου το οδόστρωμα έχει πολλές λακκούβες με προφανή επακόλουθα.
πηγή:http://kozanimedia.gr/?p=218899

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου