Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Περί απορριμμάτων Τρίπολης η συνέχεια (Απάντηση του δημάρχου Κοζάνης στον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Τσιρώνη)

ioannidisΣτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙΑΔΥΜΑ την 18η Μαρτίου συζητήθηκε η αίτηση του δήμου της Τρίπολης για τη μεταφορά των απορριμμάτων τους στο ΧΥΤΥ της Δυτικής Μακεδονίας.
Εμείς, ως εκπρόσωποι του δήμου Κοζάνης στη ΔΙΑΔΥΜΑ, δεχτήκαμε τη μεταφορά ενός μόνο μέρους της ποσότητας των 5000 τόνων απορριμμάτων της Τρίπολης για τους εξής λόγους:
1. Δεχτήκαμε τη μεταφορά στο πλαίσιο αλληλεγγύης προς το δήμο της Τρίπολης, όπου ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι ιδιαίτερα μεγάλος.
2. Δεχτήκαμε τη μεταφορά άπαξ ενός μόνο τμήματος της ποσότητας των απορριμμάτων τους, ώστε να επιμεριστεί το πρόβλημα και σε άλλους δήμους και μάλιστα πλησιέστερους και επιπλέον να μη θεωρηθούν οι εγκαταστάσεις της ΔΙΑΔΥΜΑ «μαξιλάρι» για όποιον δεν προνόησε για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων του τα προηγούμενα χρόνια.

Η θέση μας προέκυψε κατόπιν συζήτησης μεταξύ των δύο εκπροσώπων του δήμου Κοζάνης στο ΔΣ της ΔΙΑΔΥΜΑ ( του Δημάρχου κ. Λ. Ιωαννίδη και της αντιδημάρχου κας Ε. Τασοπούλου). Η θέση μας ήταν διαφοροποιημένη από αυτή όλων των υπολοίπων μελών του ΔΣ, οι οποίοι υπερψήφισαν τη μεταφορά όλων των απορριμμάτων της Τρίπολης στη Δυτική Μακεδονία (τα πρακτικά της συνεδρίασης είναι αναρτημένα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ).
Η θέση μας δεν ήταν προϊόν συζήτησης ή διαβούλευσης με τον υπουργό αναπληρωτή ΠΑΠΕΝ κ. Γιάννη Τσιρώνη. Επομένως, μας προκάλεσε έκπληξη το δημοσίευμα στα ΜΜΕ, τοπικά και όχι μόνο, όπου στις δηλώσεις του κ. Τσιρώνη εμπλέκεται το όνομα του Δημάρχου Κοζάνης Λ. Ιωαννίδη.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Υπουργό και ζήτησε να ανασκευάσει τη δήλωσή του, στην οποία άστοχα και αδικαιολόγητα εμπλέκεται το όνομα του κ. Ιωαννίδη στην όποια απόφαση του υπουργού για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Τρίπολης.

πηγη: http://kozanimedia.gr/?p=218977

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου