Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

21η Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού

ratsismosΜε αφορμή την 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων, την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 διεξάγονται στα σχολεία της χώρας εκπαιδευτικές δράσεις και συζητήσεις κατά των διακρίσεων. 

Ο Συνήγορος δημοσιοποίησε μια μικρή διαδικτυακή έρευνα για μαθητές/μαθήτριες, σχετικά με τον ρατσισμό στα σχολεία, που μπορεί να αποτελέσει και αφορμή για συζήτηση στις τάξεις.
Δείτε την έρευνα εδώ
Ο Συνήγορος του Παιδιού έχει επανειλημμένα εκφράσει την άποψη ότι χρειάζεται να ενισχυθούν οι θετικές δράσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση του ρατσισμού και της βίας που συνδέεται με αυτόν. Αρκετές ομάδες μαθητών υλοποιούν ενδιαφέρουσες τέτοιες δράσεις στο πλαίσιο προγραμμάτων αγωγής υγείας.
Στις 10.3.2015 ο Συνήγορος συζήτησε διαδικτυακά ταυτόχρονα με μαθητές δύο συνεργαζόμενων ομάδων σχολείων της περιφέρειας, του 1ου Γυμνασίου Δράμας και του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, σχετικά με τη βία και τον ρατσισμό στα σχολεία, απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών και άκουσε τη γνώμη τους. Για μια φορά ακόμη διαπίστωσε το πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά να γίνονται βιωματικές δράσεις και το σχολείο να μετατρέπεται σε χώρο συνεργασίας, δημιουργίας και ελεύθερης ανταλλαγής ιδεών.

πηγή: http://www.e-dimosio.gr/ekpedefsi/21i-martiou-pagkosmia-imera-kata-tou-ratsismou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου