Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Τέλος η παράλογη φορολογία για ανέργους και μικρά αγροτικά εισοδήματα

Τέλος η παράλογη φορολογία για ανέργους και μικρά αγροτικά εισοδήματα
Με το μίνι νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών δίνεται τέλος  στην παράλογη φορολογία για ανέργους και αγρότες που έχουν εισοδήματα απο προγράμματα εργασίας αλλά και νοικοκυριά με μικρά αγροτικά εισοδήματα όπως για παράδειγμα επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ κτλ. 

Συγκεκριμένα το εισόδημα ανέργων, νοικοκυριών, φοιτητών και όσων συμμετέχουν σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας-εξαιρείται κεφάλαιο ή υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου ή εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα- έως 6.000 ευρώ και το τεκμαρτό εισόδημα έως 9.500 αυτής της κατηγορίας, εφόσον δεν είναι επιτηδευματίες, αντιμετωπίζεται για λόγους φορολογικής δικαιοσύνης, ως εισόδημα από μισθούς-συντάξεις υπολογιζόμενου του ποσού της μείωσης φόρου των 2.100 ευρώ (προσκόμιση αποδείξεων) και χωρίς να βεβαιώνεται προκαταβολή επόμενου έτους. 

Δεν υπολογίζεται τεκμήριο σε ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση αγροτικών εκτάσεων. Ειδικότερα, δεν υπολογίζεται τεκμαρτό εισόδημα για τους ασκούντες ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα από ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση αγροτικών εκτάσεων προς ανιόντες/κατιόντες/συζύγους.

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου