Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ξανά αυτόνομο και με προίκα 9,5 εκατ. ευρώ το ΙΓΜΕ!

κατάλογοςΣτην επανασύσταση του ΙΓΜΕ ως αυτόνομου νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου προχώρησε η κυβέρνηση με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ την Τετάρτη 24 Ιουνίου. 
Το Ινστιτούτο θα επαναλειτουργήσει πλέον αυτόνομα με βάση τον ιδρυτικό του νόμο (272/1976) καθώς αποσπάται από το Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης το οποίο με τη σειρά του μετονομάζεται σε Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης.
Η απόφαση ανατρέπει ουσιαστικά τον νόμο με τον οποίο το 2011 η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου είχε καταργήσει την αυτόνομη λειτουργία του ΙΓΜΕ για λόγους περικοπών στο δημόσιο τομέα, και είχε προχωρήσει στην συγχώνευση με το ΕΚΒΑΑ.

Στην ΚΥΑ που υπογράφουν ο Π. Λαφαζάνης και Θ. Τσιρώνης εκ μέρους του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και οι Ν. Βαλαβάνη και Δ. Μάρδας από το υπουργείο Οικονομικών, προβλέπεται επίσης ότι το ΙΓΜΕ θα πάρει προίκα τα 9,5 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 10 εκατ. ευρώ ετήσιας επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό που είχε μέχρι σήμερα το ΕΚΠΑΑ. Στο Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος θα παραμείνουν 270.000 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ για τα επόμενα χρόνια η ετήσια δαπάνη προσδιορίζεται σε 530.000 ευρώ.

Το ΙΓΜΕ γίνεται επίσης καθολικός διάδοχος σε όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις του ΕΚΒΑΑ, ενώ στο Ινστιτούτο περνά επίσης το ενεργητικό και παθητικό του Κέντρου, με εξαίρεση τα περιουσιακά στοιχεία που είχε πριν από τη συγχώνευση και εκείνα που αποκτήθηκαν με πόρους της μονάδας περιβάλλοντος του ΕΚΠΑΑ.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ όλο το προσωπικό του ΕΚΒΑΑ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας μεταφέρεται και καθίσταται αυτοδικαίως προσωπικό του ΙΓΜΕ με την ίδια σχέση εργασίας και υπόκειται στο ενιαίο μισθολόγιο (Ν. 4024.1011). Μέχρι το 2011 στο ΙΓΜΕ απασχολούνται 388 άτομα, εκ των οποίων σήμερα έχουν μείνει λιγότεροι από τους μισούς. 

Οι αποσπασμένοι στο ΕΚΒΑΑ συνεχίζουν να υπηρετούν στο Εθνικό Κέντρο, με εξαίρεση όσους υπηρετούσαν στη Διεύθυνση Υποστήριξης και Ανάπτυξης η οποία καταργείται και οι υπάλληλοι επιστρέφουν στην οργανική τους θέση.

Μέχρι να οριστεί νέο διοικητικό συμβούλιο στο ΙΓΜΕ, καθήκοντα γενικού διευθυντή θα ασκεί ο σημερινός γενικός διευθυντής Νίκος Νικολάου.

http://kozanimedia.gr/?p=229284#.VY2mjBvtmko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου