Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

In&Out in 60 minutes στην Κοζάνη – Μια φυλακή, μια βόμβα στα γραφεία της Interpol και μια ιδιωτική έκθεση στην πόλη μας – To πρώτο διαδραστικό παιχνίδι απόδρασης στην Δυτική Μακεδονία …είναι γεγονός! (Φωτογραφίες)

DSC_0054
Θέλεις να βρεθείς με κάποιους φίλους σ’ ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, από το οποίο έχεις στη διάθεσή σου 60 λεπτά για να δραπετεύσεις, χρησιμοποιώντας γρίφους, κρυμμένα αντικείμενα κ.ο.κ.. Αν όλα πάνε καλά και η ομάδα συνεργαστεί, φτάνεις στον μυστικό κωδικό, που θα σε οδηγήσει στην ελευθερία. Τα σενάρια ποικίλουν. Αυτό είναι το νέο trend (τάση) της διασκέδασης (παγκοσμίως), τώρα και στην Κοζάνη. Εδώ και λίγο καιρό, εταιρεία που ασχολείται με το συγκεκριμένο είδος διασκέδασης, δημιούργησε, στην πόλη της Κοζάνης τρία δωμάτια απόδρασης, όλα με τον δικό τους χαρακτήρα και είναι έτοιμα να σας μεταφέρουν σ’ έναν παράλληλο κόσμο με τον δικό σας. Για μία ώρα θα είστε κάποιος άλλος. Ένας κακοποιός, αστυνομικός ή ληστής. Εσύ θα επιλέξεις τν ρόλο σου για να περάσεις μία ώρα γεμάτη αγωνία, δράση και διασκέδαση.

Το kozan.gr επικοινώνησε με την Αρχιτέκτονα/Μηχανικό, Αννίτα Κουτσονάνου, που επιμελήθηκε του χώρους …και η οποία μας εξέφρασε την εμπειρία της για το συγκεκριμένο πρότζεκτ.

In&Out in 60 minutes

«Δεν είχα την ευκαιρία να έχω επαφή -ούτε καν ως θεατής, με παιχνίδια σε υπολογιστές κι έτσι όταν ανέλαβα αυτό το πρότζεκτ είχα αρχικά κάποιες αμφιβολίες. Βέβαια γρήγορα κατάλαβα ότι τα δωμάτια απόδρασης επ’ ουδενί δεν προσομοιάζουν τα ψηφιακά παιχνίδια. Ο πρώτος γρίφος προς επίλυση ήταν η επιλογή του κατάλληλου χώρου. Ο δεύτερος η λειτουργία και η κατάλληλη διαμόρφωσή του. Ο τρίτος ξεχάστηκε, ήρθε ο τέταρτος, ο πέμπτος έκανε παρέα με τον έκτο, τον έβδομο και τον όγδοο. Ο δέκατος όγδοος -νομίζω, έκανε παρέα με τα capital controls και ο εικοστός πρώτος με τον καύσωνα και χωρίς να το καταλάβει κανείς φτάσαμε στον τριακοστό πέμπτο (μπορεί να ‘ταν και εκατοστός τριακοστός πέμπτος – κανείς δεν μετρούσε πια) μέχρι να έχουμε το τελικό αποτέλεσμα. Άλλωστε σ’ ενα ομαδικό παιχνίδι έχουνε όλα θέση. Και τα μαθηματικά και η αταξία, και η ομαδική δουλειά και η αυτενέργεια.

Σήμερα, ο επισκέπτης του «IN & OUT in 60 minutes» έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε τρία διαφορετικά σενάρια από την παραπάνω αλληλουχία. Μια φυλακή, μια βόμβα στα γραφεία της Interpol και μια ιδιωτική έκθεση είναι τα τρία θεματικά σενάρια στα οποία καλείται να λύσει μια πληθώρα γρίφων μέσα σε μία ώρα.

Κάθε χώρος αποτέλεσε ένα ξεχωριστό πρότζεκτ στο σχεδιασμό και την κατασκευή με τελείως διαφορετικές ανάγκες. Προσπαθήσαμε να στήσουμε ένα πιο… κινηματογραφικό σκηνικό στην κάθε περίπτωση ώστε να μεταφέρεται σε μια διαφορετική ατμόσφαιρα ο επισκέπτης, αλλά και να τον… ταλαιπωρήσουμε λίγο παραπάνω. Γκρεμίσαμε, χτίσαμε, ξαναγκρεμίσαμε, ανοίξαμε τις αποθήκες μας (αλλά και των φίλων μας), ψάξαμε σε παλιατζίδικα, μεταποιήσαμε έπιπλα, αλλά και σχεδιάσαμε καινούρια, προσπαθώντας το σκηνικό το οποίο στήθηκε να ανταποκρίνεται πλήρως στο σενάριο των γρίφων.

Παράλληλα ένας άλλος γρίφος υπήρξε η διαμόρφωση του χώρου υποδοχής. Εκεί ο χώρος διαμορφώνεται από κάποιες ‘σπασμένες’ γεωμετρίες που γίνονται πάγκοι, γραφεία και καθιστικά σαν να μας θυμίζουν παιδικά παιχνίδια αραδιασμένα κι έτοιμα προς χρήση. Σαφώς μετά τον δέκατο γρίφο η σπαζοκεφαλιά έγινε μια σχεδόν σχεδιαστική ανάγκη κι έτσι όχι μόνο ο εξοπλισμός του χώρου αλλά και τα σταθερά στοιχεία, ο φωτισμός κτλ. αντιμετωπίστηκαν με τις ίδιες αρχές. Ταλαιπωρηθήκαμε λίγο παραπάνω αλλά είναι μεγάλη η χαρά μας να χαρίζουμε στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας την ευκαιρία να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία, μία εναλλακτική μορφή διασκέδασης. Τώρα μένει οι επισκέπτες να αντιμετωπίσουν την πρόκληση και να λύσουν τους γρίφους. Με επιτυχία ή αποτυχία δεν έχει σχέση. Φτάνει να περάσουν όμορφα αυτή την ώρα, να γελάσουν με τους φίλους τους, να λειτουργήσουν ομαδικά και να «αποδράσουν» από την καθημερινότητα. Γιατί η απόδραση σε αυτά τα παιχνίδια έχει διπλή έννοια. Σας περιμένουμε!», ανέφερε η Αννίτα Κουτσονάνου, Αρχιτέκτων μηχανικός, η οποία επιμελήθηκε τον χώρο.

Info:

Κάντε την κράτησή σας ηλεκτρονικά: www.inandout.gr

Ακολουθήστε το Παιχνίδι στο facebook: https://www.facebook.com/inandoutin60minutes?ref=ts&fref=ts

Περισσότερες πληροφορίες:

Πλατεία Ελευθερίας 2, 2461506070, info@inandoutin60min.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το χώρο: annita.koutsonanou@gmail.com, 2461028039
DSC_0020
DSC_0054DSC_0074~1DSC_0086~1
- See more at: http://www.kozan.gr/post/223012#sthash.F2Hg8oen.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου