Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Κηδεύτηκε στο Τσοτύλι ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης

Στη γενέτειρά του, την ορεινή κωμόπολη Τσοτυλίου, στην επαρχία Βοΐου Κοζάνης, κηδεύτηκε το απόγευμα της Τρίτης ο 37χρονος ειδικός φρουρός της ΕΛΑΣ, Στάθης Λαζαρίδης, ο οποίος το 2007 τραυματίστηκε βαρύτατα στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για στα Ζωνιανά Κρήτης.

Στις 5 Νοεμβρίου 2007 αστυνομικοί που επέβαιναν σε 12 οχήματα επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο στα Ζωνιανά, για τον εντοπισμό ποσοτήτων ναρκωτικών, αλλά δέχθηκαν καταιγισμό πυρών. Μια σφαίρα πολεμικού όπλου έπληξε τον νεαρό ειδικό φρουρό στον αυχένα, ενώ άλλοι δύο συνάδελφοί του τραυματίστηκαν ελαφρά.

Από τη μέρα εκείνη ο Στάθης Λαζαρίδης έπεσε σε κώμα, ενώ όλα αυτά τα χρόνια έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο ειδικός φρουρός υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ μεταφέρθηκε για θεραπεία με αεροπλάνο σε ειδική νευροχειρουργική κλινική στο Ισραήλ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τον Νοέμβριο ου 2007 που τραυματίστηκε ο αστυνομικός, η σύζυγός του Μαρία ήταν έγκυος.

Πηγή: ΑΜΠΕ



πεοροτοτηεμα33προτοτηεμα1
lazaridis


Το σχόλιο από το bloko.gr:

Πολλά και ποικίλα σχόλια προκάλεσε στο πλήθος,  που τίμησε με την παρουσία του τον ηρωικό Στάθη Λαζαρίδη και τον συνόδευσε πστη τελευταία κατοικία του, η απουσία της εν Αθήναις αστυνομικής διοίκησης.
Το παρόν έδωσε ο επιθεωρητής Βόρειας Ελλάδας αντιστράτηγος Δημήτρης Σοφιός με καθήκοντα εκπροσώπησης της Κατεχάκη, αλλά και οι πρώην αρχηγοί Αναστάσιος Δημοσχάκης και Βασίλης Τσιατούρας.
Το σημαντικό για το Στάθη ήταν ότι ήταν κοντά του στο τελευταίο αποχαιρετισμό φίλοι και συνάδελφοι του από όλη την Ελλάδα και του στάθηκαν δίπλα αποδίδοντας την οφειλόμενη τιμή σ’ έναν ήρωα.
- See more at: http://www.kozan.gr/post/221497#sthash.3M4yArGc.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου