Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Έκτακτη επιχορήγηση σε Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο – Συνάντηση Ουζουνίδου με Κουρουμπλή

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή είχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Ουζουνίδου, με κύριο θέμα την κατάσταση των Νοσοκομείων της Π.Ε. Κοζάνης και ειδικά το μεγάλο πρόβλημα της Παθολογικής Κλινικής των δύο Νοσοκομείων.

Ο υπουργός δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι σε γνώση του υπουργείου και ότι για την αντιμετώπισή του έχει ήδη προχωρήσει στις εξής ενέργειες:
Ήδη, με τον Ν. 4325/2015 αρθρ. 34, έγινε ελαχιστοποίηση των διαδικασιών για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών με συμβάσεις 2 ετών και 6 μηνών.
Δόθηκε έκτακτη επιχορήγηση στα Νοσοκομεία, στο Μαμάτσειο Κοζάνης 127.000 € και στο Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας 157.000 €.
Ανταποκρίθηκε στο αίτημα της 3ης ΔΥΠΕ για κάλυψη 11 θέσεων στο Νοσοκομείο Κοζάνης (2 παθολογία, 2 παιδιατρική, 2 ψυχιατρική, 1 αναισθησιολογία, 2 μαιευτική –γυναικολογική, 1 καρδιολογία, 1 ιατρ. βιοπαθολογία), και 12 θέσεων στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας (2 παθολογία, 2 παιδιατρική, 2 ορθοπεδική, 1 χειρουργική, 2 νεφρολογική, 1 παθολογική – ογκολογική, 1 καρδιολογική, 1 ουρολογική).
Άμεσα όμως θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη των 4 παθολόγων, των οποίων η έλλειψη είναι κρίσιμης σημασίας.

www.kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου