Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Πιάνουν ...δουλειά οι 22 δημοτικοί αστυνόμοι της Κοζάνης

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ Ή ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ
- Κανονικά οι έλεγχοι στα παρκόμετρα του Δήμου!
Επανασυστήνεται και επίσημα, η υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας, μετά και τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης το βράδυ της Δευτέρας.
Οι είκοσι δύο (22) δημοτικοί αστυνόμοι θα αναλάβουν εργασία πιθανότητα τον Αύγουστο (ή το αργότερο τον Σεπτέμβριο), ενώ γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Το κόστος για τη μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων ανέρχεται περί τις 450.000 ευρώ ετησίως και θα καλυφθεί από το Δήμο Κοζάνης, μιας και δεν υπάρχει κεντρική χρηματοδότηση, γεγονός για το οποίο αντιδράει η δημοτική αρχή.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης "πρόκειται για μια ευκαιρία να επασυσταθεί η δημοτική αστυνομία, μιας και έρχονται στο δήμο είκοσι δύο (22) άτομα από την πρώην δημοτική αστυνομία. Η δομή επανέρχεται με λιγότερο προσωπικό και λιγότερες δυνατότητες. Θα το οργανώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αξιοποιώντας τον για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων".
Το ζητούμενο δεν είναι πότε θα συσταθεί ο θεσμός αλλά πως θα γίνει αυτό, επεσήμανε ο δήμαρχος, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές για την καταβολή της μισθοδοσίας από τη δημοτική αρχή και όχι κεντρικά όπως γινόταν παλαιότερα. Μάλιστα ο δήμος ήδη αναμόρφωσε τον προϋπολογισμό του, ώστε να καλυφθεί μέρος της δαπάνης και είναι σε διαδικασία εξεύρεσης πόρων.
Υπέρ της επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας τάχθηκε και η αντιπολίτευση, με τον Λάζαρο Μαλούτα να επισημαίνει ότι "επιβάλλεται" η επαναλειτουργία του θεσμού, μιας και ούτως ή άλλως οι εργαζόμενοι επιβαρύνουν οικονομικά το δήμο Κοζάνης, ανεξάρτητα από το ποιον θεσμό θα στελεχώσουν. "Η ίδρυση της δημοτικής αστυνομίας αποτελεί δικαίωση των αγώνων της αυτοδιοίκησης εδώ και δύο χρόνια", σημείωσε χαρακτηριστικά.
Εντωμεταξύ, θα πρέπει να διευκρινιστεί πως με το τέλος επιβολής των περιορισμών στις τράπεζες αίρεται και η "άτυπη" επιείκεια που έδειχνε η δημοτική αρχή ως προς τη μη καταβολή του αντιτίμου για τη χρήση των παρκόμετρων, με τον δήμαρχο να διευκρινίζει πως οι έλεγχοι θα γίνονται κανονικά από εδώ και στο εξής...


http://www.prlogos.gr/reportaz/30902-pianoun-douleia-oi-22-dimotikoi-astynomoi-tis-kozanis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου