Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Στο "κόκκινο" Παθολογική και Παιδιατρική - Μαιευτική σε Μαμάτσειο & Μποδοσάκειο!

ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΙΕΥΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
- Χωρίς ειδικούς γιατρούς τα Επείγοντα της Παθολογικής στην Κοζάνη
- Η έλλειψη γιατρών θα τεθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο


 Στο ...κόκκινο λειτουργούν βασικές κλινικές στο Μαμάτσειο και το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, αφού η έλλειψη γιατρών βάζει "λουκέτο" σε κρίσιμες κλινικές, αναγκάζοντας τα νοσοκομεία να λειτουργούν είτε με τη συνδρομή ιδιωτών γιατρών, είτε να λειτουργούν εναλλάξ "μοιράζοντας" τις εφημερίες. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η έλλειψη ειδικών γιατρών στα Επείγοντα περιστατικά του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, αναγκάζοντας τους ειδικευόμενους γιατρούς να εξετάζουν μόνοι τους περιστατικά, κάτι που είναι παράνομο. Η έλλειψη παθολόγων στο Νοσοκομείο θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα, μιας και από τέσσερις γιατρούς που υπήρχαν έμειναν δύο και ο ένας συνταξιοδοτείται στα τέλη του χρόνου. Αντίστοιχο (χρόνιο) πρόβλημα υπάρχει και με την Παθολογική κλινική της Πτολεμαΐδας, με τους γιατρούς εκεί να εκπέμπουν S.O.S.
Επίσης, μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με τη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, μιας και έχουν συμπληρωθεί οι εφημερίες του μήνα και πλέον αδυνατούν να εξυπηρετούν περιστατικά, με αποτέλεσμα όλα τα επείγοντα παιδιατρικά περιστατικά να πηγαίνουν μέχρι και τα τέλη Ιουλίου στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο. Μαζί με την Παιδιατρική κλινική πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Μαιευτική, αφού χωρίς παιδίατρο δεν μπορούν να γίνουν γέννες στην κλινική!
Το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Νοσοκομείο της Κοζάνης για το θέμα των ελλείψεων, κυρίως στην Παθολογική Κλινική του Μαμάτσειου, παρουσία της διοίκησης των νοσοκομείων, του αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σταύρου Γιαννακίδη, του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη και εκπροσώπων του ιατρικού κόσμου. Την Παρασκευή στο Νοσοκομείο της Κοζάνης θα εφημερεύσει ο γιατρός αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Γιαννακίδης και ο υπόλοιπος μήνας να κινηθεί κάπως ανάλογα με τη συνδρομή ιδιωτών γιατρών. "Η αντιπεριφέρεια έχει στείλει σχετικό υπέρ επείγον έγγραφο στην υγειονομική περιφέρεια, στο Υπουργείο Υγείας, αλλά και στους βουλευτές ζητώντας γιατρούς. Την Παρασκευή θα γίνει σύσκεψη στο Υπουργείο, ώστε να αποφασιστεί μέχρι τα τέλη του Ιουλίου, ίσως και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, να έρθουν δύο επικουρικοί Παθολόγοι στο Μαμάτσειο και ακόμη δύο Παθολόγοι στο Μποδοσάκειο", τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον "Π.Λ." ο κ. Γιαννακίδης, σημειώνοντας πως θα ζητηθεί όσοι βρίσκονται στον κατάλογο των Επικουρικών Γιατρών και είναι για Κοζάνη, να μπουν ως άμεση προτεραιότητα. Αντίστοιχο αίτημα υπάρχει και για τη Μαιευτική - Παθολογική του Μποδοσάκειου.
Μετά την παραίτηση του Επικουρικού Παθολόγου στο Νοσοκομείο της Κοζάνης ο διευθυντής της Κλινικής κ. Σιμελίδης αποχωρεί στις 31/12/2015, έχοντας δηλώσει παραίτηση. Για το λόγο αυτό το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο και αν δεν έρθουν οι γιατροί το πρόβλημα θα υφίσταται και από του χρόνου.
Το θέμα της έλλειψης γιατρών στο Νοσοκομείο της Κοζάης θα τεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 27/7, όπου το ζητούμενο είναι μέσω και ενός σχετικού ψηφίσματος να φανεί προς την κεντρική ηγεσία του υπουργείου, η ομοθυμία της τοπικής κοινωνίας ως προς την αναγκαιότητα της υγειονομικής περίθαλψης.

http://www.prlogos.gr/reportaz/30898-sto-kokkino-pathologiki-kai-paidiatriki-maieftiki-se-mamatseio-bodosakeio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου