Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Πλώρη για ανεξάρτητο δήμο βάζει η Αιανή! Το Σάββατο η συνέλευση παρουσία πρώην δημάρχων

Πλώρη για ανεξαρτησία βάζει και επίσημα η δημοτική ενότητα Αιανής, ιστορική έδρα του Δήμου Κοζάνης, μετά τις "φωτιές" που έχει ανάψει στο αυτοδιοικητικό τοπίο ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, προαναγγέλλοντας αλλαγές στον Καλλικράτη.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας συνεδρίασε στην Αιανή η δημοτική ενότητα, μετά από πρόσκληση του προέδρου του συμβουλίου Ηλία Μπουρνιώτη, ο οποίος έθεσε ευθέως θέμα διάσπασης του Καλλικράτη! Ο ίδιος μιλώντας στον "Πρωινό Λόγο" τόνισε πως η αυτονομία της Αιανής είναι πεποίθηση της τοπικής κοινωνίας, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι υπόλοιποι σύμβουλοι της δημοτικής κοινότητας.
Σε πρώτη φάση αυτό που αποφασίστηκε, είναι να γίνει μια ευρεία γενική συνέλευση στην Αιανή στις 7.30 μ.μ. το απόγευμα του Σαββάτου 16 Μαΐου, όπου τεθεί επί τάπητος το θέμα. Προσκαλεσμένοι θα είναι, μάλιστα, όλοι οι διατελέσαντες δήμαρχοι της Αιανής (Γ. Τζέλλος, Στ. Βαβλιάρας και όλοι οι άλλοι δήμαρχοι). Προσκαλεσμένοι θα είναι και όλοι οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων ,ενώ αυτό που θα αποφασιστεί ουσιαστικά το Σάββατο είναι να οριστεί μια επιτροπή που θα αναλάβει τις διαδικασίες για την ανεξαρτησία του Δήμου Αιανής. "Εμείς δεν ξέρουμε καν ποια είναι η ανεξαρτησία που θέτει το Υπουργείο. Εμείς σαν κοινότητα θα θέσουμε τέτοιο θέμα και έχουμε στο πλευρό μας την τοπική κοινωνία, αφού το κλίμα είναι εξαιρετικά θετικό", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουρνιώτης.
Σε κάθε περίπτωση, ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η στάση που θα κρατήσει ο δήμος Κοζάνης στο ενδεχόμενο αυτονομίας της Αιανής, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως προ Καλλικράτη η Αιανή επεδίωκε ανεξαρτησία, αλλά τελικά συνενώθηκε με την Κοζάνη, κρατώντας την "ιστορική" έδρα για καθαρά ιστορικούς (και συμβιβαστικούς...) λόγους.

 http://www.prlogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου