Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Γραμμή μαζινό σιτοκαλλιεργητών τα 25 λεπτά το κιλό στα αλώνια

Τα 300 ευρώ ο τόνος στην Μπολόνια σε συνδυασµό µε την εικόνα µειωµένης παραγωγής στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου, αφήνουν περιθώρια για αφετηρία των εγχώριων τιµών παραγωγού από τα 25 λεπτά το κιλό,
σύμφωνα με τον αναλυτικό φάκελο που περιλαμβάνει σε αυτό το φύλλο της ηεφημερίδα Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 23 Μαΐου αποκλειστικά μαζί με το περιοδικό Fresher. ∆ιαφορετικά είναι τα σχέδια εµπόρων και µεταποιητών, γι’ αυτό, όποιος αντέξει.
Ακόμα μόνο σε αυτό το φύλλο της εφημερίδας, σφάζουν πεδινούς  µε τα βοσκοτόπια. Σε αντίπαλα στρατόπεδα χωρίζει τους κτηνοτρόφους η κατανοµή των βοσκότοπων, σύμφωνα με την απόφαση που παρουσιάζει ολόκληρη η σαββατιάτικη εφημερίδα. Η ΚΥΑ του υπουργείου, που δεν περίµενε ούτε τα προσωρινά σχέδια για να δει πιο καθαρά τον ακριβή αριθµό των βοσκήσιµων γαιών, αφαιρεί ποσά απ’ τα ηπειρωτικά, πριµοδοτώντας τα νησιά.
Επίσης, μπουρίνι του Μάη έφερε καταστροφές, όπως θα διαβάσετε στο σχετικό ρεπορτάζ, καλλιεργητές µε µήλα, ροδάκινα και κεράσια σε Κοζάνη και Καστοριά, αλλά και κηπευτικά στην Πελοπόννησο, µετρούν τις πληγές τους από την έντονη χαλαζόπτωση. Μόνο θετικό, ότι η ζηµιά αποζηµιώνεται από τον ΕΛΓΑ.
Ζωηρή η αρχή για τα ροδάκινα, όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα της Agrenda. Η ζήτηση της αγοράς για καλά επιτραπέζια ροδάκινα «σκεπάζει» το θόρυβο που γίνεται για το ρωσικό εµπάργκο και δηµιουργεί προϋποθέσεις για βελτιωµένες τιµές παραγωγού.

 http://www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου