Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ο σχεδιασμός προσλήψεων γιατρών του Υπουργείου Υγείας θα βρει τη Δυτική Μακεδονία ουσιαστικά κερδισμένη" τόνισε από την Κοζάνη ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής- Οι 3 άξονες των προσλήψεων

Για την κατάσταση στο χώρο της υγείας στη Δυτική Μακεδονία ενημερώνεται σήμερα ο Υπουργός Υγείας, που βρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία, συνοδευόμενος από  τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Γιώργο Κίρκο, υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου και τους βουλέυτές του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Μίμη Δημητριάδη και ΑΝ.ΕΛ Χάρη Κάτανα.

Ο κ. Κουρουμπλής σε δηλώσεις του τόνισε πως το Υπουργείο προχωρά σε έναν πρωτόγνωρο ανοιχτό, δημοκρατικό διάλογο με όλους τους θεσμούς ώστε τα αποτελέσματα του να μπουν στο σχεδιασμό του.
" Για μας ο διάλογος είναι πολύ κρίσιμος ώστε να δημιουργήσουμε την πραγματική εικόνα των αναγκών και να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό μας.
Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να αποκτήσει μια σαφή εικόνα ώστε να μπορέσει να κατανείμει τις 4.500 προσλήψήψεις μόνιμου προσωπικού. "Θέλουμε να ανατάξουμε το χώρο της υγείας, που τα τελευταία πέντε χρόνια υπέστη τις συνέπειες της μνημονιακής καταιγίδας. Εμείς πιστεύουμε σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας, ποιοτικό, αποτελεσματικό, λειτουργικό, με δικαιώματα του ασθενή, με στήριξη του εργαζόμενου στο χώρο του, ένα δημόσιο σύστημα, που θα επιτρέπει σε κάθε πολίτη να βρίσκει τις υπηρεσίες του χωρίς διακρίσεις".
Αναφορικά με την αδυναμία προσέλκυσης γιατρών από πλευράς Δυτική Μακεδονία, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και πρόσθεσε πως "η Δυτική Μακεδονία έχει ενταχθεί σε ένα ειδικό σχέδιο των 700 μόνιμων θέσεων, που θα καλύψουν ανάγκες του Αιγαίου, της Θράκης, της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηγουμενίτσας. Είμαστε σε ανοιχτό διάλογο με τον Περιφερειάρχη για να δούμε αν υπάρχουν και άλλες δυνατότητες και ειδικά για τους επικουρικούς γιατρούς για τους οποίους αυξάνουμε τον 1 χρόνο σε 2 και μειώνουμε το χρόνο πρόσληψης αλλά πρέπει να βρούμε τρόπο ώστε να επισπεύσουμε τη διαδικασία της πρόσληψης μόνιμων γιατρών, χωρίς τις αδυναμίες που υπάρχουν και για να ρθεί ένας γιατρός χρειάζεται 1 και 1,5 χρόνος".
Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή μέσα στο επόμενο δίμηνο  θα έχουμε προκηρήξει τις θέσεις και θα γίνει γνωστό, ποιές θέσεις θα πάρει η Δυτική Μακεδονία.  "Η Δυτική Μακεδονία από αυτό το σχεδιασμό θα βγει πολύ ουσιαστικά κερδισμένη, υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον από τους βουλευτές και τον Περιφερειάρχη, που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει".
Παράλληλα πάντως ο κ. Κουρουμπλής πρόσθεσε πως υπάρχουν και κάποιοι γιατροί, που θα έρθουν στη Δυτική Μακεδονία από τις ενεργοποιήσεις διαγωνισμών του παρελθόντος και οι οποίοι άμεσα θα αναλάβουν θέσεις.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας απευθυνόμενος στον κ. Κουρουμπλή επεσήμανε πως δεν είναι δυνατόν να αναλογεί 1 γιατρός και 2 κρεβάτια για 1000 κατοίκους και ζήτησε από τον Υπουργό να κάνει το βήμα και να δώσει την ευθύνη των περιφερειακών νοσοκομείων στις αιρετές Περιφέρειες.
Για κακή κατάσταση στο χώρο της υγείας, την οποία διαπίστωσε από κοντά και ο ίδιος τις τελευταίες μέρες, καθώς κοντινό συγγενικό του πρόσωπο βρίσκεται στο νοσοκομείο, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης προσθέτοντας πως δεν είναι δυνατόν το σύστημα υγείας να βασίζεται στη φιλοτιμία γιατρών και νοσηλευτών. "Δώστε άμεσα λύσεις" κατέληξε.

πηγή: http://www.xronos-kozanis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου