Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Εως τις 12 Μαρτίου του 2015 η προθεσμία για την έκδοση αδειών εγκατάστασης κτηνοτροφικών μονάδων

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο μαντριαΤο αργότερο έως τις 12 Μαρτίου 2015 υποχρεούνται οι ιδιοκτήτες όλων των κτηνοτροφικών μονάδων που είτε στερούνται άδειας εγκατάστασης είτε έχουν προβεί σε οποιαδήποτε μεταβολή της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης (επέκταση της κτηνοτροφικής εγκατάστασης, προσθήκη αλμεκτηρίου, μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος) να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εκδοθεί άδεια εγκατάστασης.


Σύμφωνα με το Νόμο 4056/ 2012 (ΦΕΚ 52/ Α/ 12 – 03 – 2012) δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί άδεια εγκατάστασης σε κτηνοτροφικές μονάδες που λειτουργούν εντός των ορίων οικισμών και απαιτείται η απομάκρυνσή τους σε ιδιόκτητα ή μισθωμένα αγροτεμάχια είτε σε δημόσιες ή δημοτικές εκτάσεις από παραχώρηση. 
Βέβαια, σύμφωνα με τον προαναφερόμενο Νόμο, η εγκατάσταση των κτηνοτροφικών μονάδων πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ανάλογα με το είδος και τoν αριθμό των ισοδυνάμων ζώων.
 Οι προϋποθέσεις έγκεινται κυρίως στις ελάχιστες αποστάσεις των κτηνοτροφικών μονάδων από ξενοδοχεία, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, όρια οικισμών κ.α. 
Η έκδοση άδειας εγκατάστασης κρίνεται πιο απαραίτητη από ποτέ, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τα διάφορα επιδοτούμενα περιβαλλοντικά και επενδυτικά προγράμματα και τις δηλώσεις της ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ). 

 Στράτος Παπαδημητρίου Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος MSc - 

πηγή: http://www.kozan.gr/post/196747

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου