Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Η δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη μεταφέρει το Ληξιαρχείο από την Αιανή-Μεγάλες αντιδράσεις από όλες τις Τοπικές Κοινότητες-Τι λέει ο Στέργιος Βαβλιάρας

 Τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του Ληξιαρχείου από την Αιανή, τις οποίες εκτελεί ο ήδη εκεί γραμματέας χωρίς κάποια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση,στην Κοζάνη φαίνεται πως έχει αποφασίσει η δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη, με τις αντιδράσεις από την ιστορική έδρα του Δήμου και τις υπόλοιπες εκεί Τοπικές Κοινότητες να είναι πολύ μεγάλες.

“Έχουμε ήδη ζητήσει συνάντηση με τον δήμαρχο Κοζάνης όταν επιστρέψει από την Αθήνα για

το θέμα, μαζί με όλους τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, γιατί το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό. Θα αντιδράσουμε σε κάθε τέτοια απόφαση,όπως πράξαμε και πριν από 1,5 χρόνο, όταν και πάλι υπήρχε ανάλογη σκέψη, χωρίς, όμως να υλοποιηθεί, τονίζει στο Kozanimedia ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αιανής Στέργιος Βαβλιάρας, ο οποίος σημειώνει πως “μας ενημέρωσαν ότι επειδή βγαίνει στη σύνταξη ο υπάλληλος από τον Ελλήσποντο θα συγκεντρώσουν όλες τις αρμοδιότητες από τα ληξιαρχεία στην Κοζάνη και πως υπάρχει σχετική απόφαση του Υπουργείου. Δε θα αφήσουμε να ερημώσει κι άλλο η Αιανή, η ιστορική έδρα του Δήμου Κοζάνης”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Κοzanimedia, το οποίο αποκαλύπτει ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα, ήδη στο Ληξιαρχείο της Αιανής έχουν καταγραφεί από την αρχή του έτους 16 θάνατοι, από όλα τα χωριά της Δ.Ε. Αιανής, ενώ καταχωρούνται επίσης ληξιαρχικές πράξεις γάμων και βαφτίσεων. Όλα τα παραπάνω, στην περίπτωση που τελικά υλοποιηθεί η σχεδιαζόμενη απόφαση της δημοτικής αρχής Κοκκαλιάρη, θα πρέπει στο μέλλον να δηλώνονται στην Κοζάνη, από τους κατοίκους του Ρυμνίου, του Χρωμίου, της Κερασιάς, της Αιανής, του Κτενίου και της Αγίας Παρασκευής και της Ροδιανής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου