Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Κερασιά Κοζάνης

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή των Παμμέγιστων  Ταξιαρχών στην ενορία της Κερασιάς Κοζάνης στο όνομα το οποίο τιμάται ο ιερός ενοριακός ναός.
Την Τρίτη 7-11-23 στις 18:00μ.μ τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ ' αρτοκλασίας και περιφορά εικόνας ,απο τους Ιερείς ,Πάτερ Νικόλαο, Πάτερ Ευθύμιο και Πάτερ  Νικόλαο στον Ιερό Ναό Παμμέγιστων Ταξιαρχών.
Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, ο Α.Μ. Σύλλογος «Ελιμειακός» Κερασιάς προσέφερε στον κόσμο γίδα βραστή με τραχανά.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε την Τετάρτη 8-7-23 στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας , οι γυναίκες του χωριού προσέφεραν στον κόσμο τοπικά εδέσματα προς τιμή των Αρχαγγέλων.
.
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Τότσκας Αντώνιος και το Δ.Σ του Α.Μ. Σύλλογος «Ελιμειακός» , ευχαριστούν θερμά τον  Μητροπολίτη  Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου και όλους τούς Ιερείς που χοροστάτησαν στον εσπερινό και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία .
Επίσης τον κόσμο που τους τίμησε με την παρουσία τους, τις γυναίκες του χωριού για τα εδέσματα που προσέφεραν, και τον κ.Αναστασόπουλο Αθανάσιο  για την δωρεάν χορηγία της γίδας.





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου