Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Ενημέρωση για χορήγηση βεβαιώσεων για την έκδοση αδειών απόσταξης περιόδου 2023-2024

Σχετικά με τη διαδικασία απόσταξης τσίπουρου, διευκρινίζεται ότι το 2022 κατ’ εξαίρεση οι Δήμοι εξέδωσαν βεβαιώσεις αμπελοκαλλιέργειας που χρησιμοποιήθηκαν στο τελωνείο.

Ως εκ τούτου, από το 2023 δεν θα μπορούν να αποστάξουν τσίπουρο όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Αμπελουργικό Μητρώο με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου και δεν υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής.

Διευκρινίζεται ότι οι δηλώσεις συγκομιδής γίνονται ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους παραγωγούς στις Ψηφιακές Υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ μετά το πέρας του τρύγου.
Όσοι δεν είναι γραμμένοι στο αμπελουργικό μητρώο μπορούν να προσέρχονται στις κατά τόπους ΔΑΟΚ, στον 1ο όροφο της νομαρχίας Κοζάνης με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

· Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται το ΑΦΜ του δικαιούχου -Ταυτότητα.

· Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής (Συμβόλαιο ή Παραχωρητήριο ή Ενοικιαστήριο ή Ε9)

· Γεωγραφικές συντεταγμένες των κορυφών του τεμαχίου σε σύστημα ΕΓΣΑ 87.


Για όσους χωριανούς που είναι στο αμπελουργικό μητρώο και θέλουν βοήθεια για να κάνουν την αίτηση ηλεκτρονικά μπορούν να απευθυνθούν στον πρόεδρο του χωριού με τα παρακάτω υποχρεωτικά  δικαιολογητικά .

ΑΦΜ
Ε-MAIL
ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Προσοχή  είτε πήρατε σταφύλια (παραγωγή) η οχι  φέτος πρέπει να δηλωθεί οπωσδήποτε σαν μηδενική για να έχετε του χρόνου δικαίωμα για εκδοση αδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου