Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

3.000 ευρώ πρόστιμο από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας στο δήμο Κοζάνης για ρύπανση και υποβάθµιση του περιβάλλοντος στην Λευκοπηγή

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ επέβαλε η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας στο δήμο Κοζάνης λόγω ρύπνασης και κατ’ επέκταση υποβάθµισης του περιβάλλοντος, καθώς ο ∆ήµος Κοζάνης είναι υπεύθυνος για τη λήψη µέτρων για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής του περιφέρειας (Τοπική Κοινότητα Λευκοπηγής). Συγκεκριμένα, μετά από την 30-09-2015 Έκθεση Αυτοψίας, που συντάχθηκε από τα µέλη του Κ.Ε.Π.ΠΕ. της Π.Ε. Κοζάνης, στη θέση «παλαιά χωµατερή- νταµάρι (εκατέρωθεν εγκαταλελλειµένου λατοµείου) στην Τ.Κ. Λευκοπηγής, διαπιστώθηκε ρύπανση και υποβάθµιση του περιβάλλοντος καθώς στο χώρο:

 Υπήρχαν: α) Οικιακά απόβλητα (σκουπίδια, χαρτόνια, γυαλιά, πλαστικές σακούλες και δοχεία, ογκώδη απόβλητα όπως καναπέδες, στρώµατα κ.α.), τα οποία αποτελούν δυνητική εστία προσέλκυσης και ανάπτυξης τρωκτικών και αδέσποτων ζώων (σκύλων και γατών), καθώς και απορρίµµατα γεωργίας και κηπευτικής (άχυρα, κλαδιά). β) Ηλεκτρικές συσκευές (τηλεοράσεις), οι οποίες µπορεί να περιλαµβάνουν εν δυνάµει επικίνδυνα στοιχεία. γ) Μεταχειρισµένα ελαστικά οχηµάτων. δ) Απόβλητα από κατασκευές και κατεδαφίσεις (τούβλα, σκυρόδεµα κλπ), καθώς και σωροί αποξηλωµένης ασφάλτου. ε) Απόβλητα που περιέχουν αµίαντο (κυµατοειδής πλάκες αµιαντοτσιµέντου – τύπου ελενίτ-, αµιαντοσωλήνας), σε µικρή ποσότητα.
Στο χώρο δεν υπήρχαν πολίτες που να απορρίπτουν απόβλητα. ∆εν υπήρχαν προειδοποιητικές πινακίδες που να αποτρέπουν τους πολίτες από την απόρριψη αποβλήτων.  Τα απόβλητα ήταν εντός του διανοιγµένου (εγκαταλελειµµένου) λατοµείου, στα πρανή του δρόµου πλησίον του λατοµείου και σε επίπεδη επιφάνεια δίπλα στο λατοµείο.
- See more at: http://www.kozan.gr/post/241841#sthash.IxpMLSji.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου