Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ομιλία Γιώργου Κασαπίδη στην Τοπική Κοινότητα Αγίας Παρασκευής για τα αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά -

kasapidisΚάτοικοι της Τ.Κ. Αγ. Παρασκευής συμμετείχαν στην ενημερωτική εκδήλωση για τα αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά που συνδιοργάνωσαν τη Δευτέρα το απόγευμα για το σκοπό αυτό, ο πρόεδρος  της Τοπικής Κοινότητας Α.Παπαδόπουλος  με το βουλευτή Ν.Δ. Κοζάνης Γιώργο Κασαπίδη.
Ο βουλευτής, γεωπόνος, Γιώργος Κασαπίδης παρουσίασε ολοκληρωμένα την προοπτική, τις δυσκολίες και τον τρόπο παραγωγής και καλλιέργειας συγκεκριμένων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών που προσιδιάζουν στις εδαφο-κλιματικές συνθήκες του Δήμου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην καλλιέργεια  της ρίγανης της λεβάντας και του τριαντάφυλλου.Ο κ. Κασαπίδης παρουσίασε περισσότερα επιστημονικά δεδομένα της νεότερης έρευνας (μετά το 2005) σχετικά με την περιεκτικότητα των φυτών αυτών σε βιοδραστικά συστατικά και τον τρόπο εξαγωγής και χρήσης αυτών.
 Όπως ανέφερε, ο νομός Κοζάνης πρωτοπορεί πανελληνίως στον κλάδο των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών (παραγωγή και μεταποίηση) και η ανάγκη για εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό είναι πλέον ορατή.
  Άλλωστε αυτού του είδους η επένδυση, σε ανθρώπινο δυναμικό, μπορεί να δώσει περαιτέρω ώθηση στον κλάδο αυτό και να καταστήσει το Ν. Κοζάνης σημείο αναφοράς σταθερό για τις διεθνείς αγορές που ενδιαφέρονται για εξειδικευμένα προϊόντα μεγάλης βιολογικής και οικονομικής αξίας που προορίζονται για χρήση από βιομηχανίες των κλάδων παραγωγής φαρμάκων, καλλυντικών, αρωματικών, γαστρονομίας, ζαχαροπλαστικής, ζωοτροφών, φυσικών βαφών, συντήρησης και προστασίας γούνας κ.α. προϊόντων ένδυσης.


www.kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου