Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Αποχωρεί από το Μποδοσάκειο, ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής Νίκος Σαμαράς


Ευχές για το επόμενο του επαγγελματικό βήμα, δέχθηκε ο πρόσφατα παραιτηθείς Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νίκος Σαμαράς από συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές, κατά την κοπή πίτας της κλινικής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Του απονεμήθηκε μάλιστα τιμητική πλακέτα για την πολυετή προσφορά του. Ο Ν. Σαμαράς αποχωρεί από το Νοσοκομείο και από το ΕΣΥ επιλέγοντας να ιδιωτεύσει, μετά από πολλά χρόνια προσφοράς και έχοντας εξαντλήσει τη διοικητική και επιστημονική ιεραρχία. 
Σίγουρα η φυγή του αποτελεί πλήγμα για το Νοσοκομείο καθώς είχε σημαντικό επιστημονικό υπόβαθρο. Το κενό βέβαια αναπληρώνεται από νεότερους γιατρούς οι οποίοι έχουν δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής, και με την παρουσία τους έχουν στελεχώσει “με το παραπάνω” την Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας. Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Σαμαράς έχοντας και την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, έχει επισημάνει με συνεντεύξεις του και στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ, τα δομικά προβλήματα που καθιστούν το ΕΣΥ αποκρουστικό για τους Έλληνες γιατρούς, και για τις λύσεις που θα μπορούσαν να βρουν εφαρμογή με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας εντός αυτού. 
Ο κ. Σαμαράς υπέβαλλε ήδη την παραίτηση του και αναμένεται να αποχωρήσει εντός του Απριλίου, οπότε θα κάνει έναρξη του ιδιωτικού του Ιατρείου στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Χρέη Διευθυντή Κλινικής θα αναλάβει ο έτερος Διευθυντής (φέρων το βαθμό) Μιλτιάδης Κύρου. Στο “αποχαιρετιστήριο” μήνυμα του ειδικευόμενου Ιατρού Δ. Καραδήμου στο Facebook, διαβάζουμε μεταξύ άλλων: “Ο κ. Σαμαράς διετέλεσε διευθυντής μιας ιστορικής Κλινικής, με μεγάλη διακίνηση ασθενών , από τις μεγαλύτερες ,αναλογικά, στην ελληνική επικράτεια, σε μια πολυ δυσκολη περιοδο και προσπαθησε και κράτησε υψηλό το επίπεδο εκπαίδευσης και παροχης υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς της ευρύτερης περιοχης. 
Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα, όποιος διακατέχεται από αίσθημα δικαίου, ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο και παρουσιάζει έργο εκπαιδευτικό και ιατρικό , είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίζει συνεχώς εμπόδια και δυσκολίες από γνωστούς αγνώστους. Τα παραδείγματα στο παρελθον πολλα. Κύριε Σαμαρά εμείς οι ειδικευόμενοι που είχαμε την τύχη να είμαστε υπό τις οδηγίες σας, αισθανόμαστε τυχεροί και υπερήφανοι που μας βελτιώσατε, ως ιατρούς κι ως ανθρώπους. Συνεχίσατε με αίσθημα ευθύνης το σπουδαίο έργο των προκατόχων σας. Καλή επιτυχία , στο επόμενο σας βήμα.” 

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1114802352687265&id=100024725328433


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου