Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Οριακή η κατάσταση στην Κοζάνη – Τι οδήγησε στην εισήγηση για την αναστολή της επανεκκίνησης του λιανεμπορίου και των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο

 Η επιτροπή εισηγήθηκε αναστολή της επανεκκίνησης του λιανεμπορίου καθώς και των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο! Επίσης, ζητούν υποχρεωτικό self test στους εργασιακούς χώρους.

Η εισήγηση αυτή αφορά στις περιφέρειες Κοζάνης, Θεσσαλονίκης και Αχαΐας, για τις οποίες έκανε ειδική αναφορά ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση των 18:00, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης αφού… βράζουν!

Πιο συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης έχει 738 ενεργά κρούσματα, από τα οποία το 87,91% είναι συμπτωματικά, ενώ από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης έχουν εντοπιστεί επιπλέον 1771 στενές επαφές, από τις οποίες το 40,65% είναι με συμπτώματα. Δηλαδή, υπάρχουν 1.458 ενεργά αλλά και πιθανά κρούσματα – δηλαδή άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και έχουν κλινικά συμπτώματα. Την ίδια στιγμή, όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, η κατάσταση σε διάθεση κλινών ΜΕΘ Covid στην Κοζάνη είναι οριακή. Επιπλέον, κατά το τελευταίο 10ημερο, τα ενεργά κρούσματα στο δήμο της Κοζάνης αυξήθηκαν κατά 97,56%, αύξηση που παρατηρείται ότι συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους δήμους της περιοχής, λόγω αυξημένης μετακίνησης μεταξύ των νομών. Μάλιστα, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 98,13% στο δήμο Εορδαίας και κατά 92,1% στο δήμο Σερβίων, ενώ χθες σε δειγματοληπτικό έλεγχο του ΕΟΔΥ στη Σιάτιστα Κοζάνης ο δείκτης θετικότητας ήταν, όπως τόνισε, «στο εξωπραγματικό» 13,2%.

Από το newsit.gr

www.kozanilife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου