Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Κορονοϊός: Παράταση του lockdown πανελλαδικά έως τις 18 Ιανουαρίου – Την Κυριακή η απόφαση για Κοζάνη – Εορδαία και Βόιο


 Την παράταση του lockdown έως τις 18 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, το απόγευμα της Παρασκευής.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων στις «κόκκινες» περιοχές κάλεσε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα συνεπείς στην τήρηση των μέτρων.

Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, τα σχολεία ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, όπως και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, διευκρίνισε.

Το lockdown έχει συμβάλει στη μείωση της διασποράς στην κοινότητα, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς και

υπογράμμισε πως Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στη Βοιωτία, τη δυτική Αττική, την Κοζάνη, τη Ροδόπη και από χθες στη Χαλκιδική, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται.

O κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αξιολογούνται κάθε εβδομάδα και με βάση αυτά θα ανακοινώνονται τα μέτρα που θα ισχύουν.

Στη συνέχεια διευκρίνισε πως παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων και των καταστημάτων περιποίησης νυχιών αλλά και οι απαγορεύσεις για το κυνήγι και το ψάρεμα. Επίσης, ανακοίνωσε ότι παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα για την κυκλοφορία και για τη λειτουργία των Ιερών Ναών.


www.kozanimedia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου