Δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης που περιλαμβάνουν εργασίες αντικατάστασης κουφωμάτων, εγκατάστασης εξωτερικής θερμομόνωσης, αντικατάστασης λαμπτήρων με νέους τύπου LED υψηλής ενεργειακής απόδοσης κι εγκατάσταση θερμοστατικών κεφαλών θερμαντικών σωμάτων, με σκοπό την αναβάθμιση, σε ενεργειακή κατηγορία Β, των κτηρίων της παλαιάς Πτέρυγας του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης (4 ορόφων – συμπεριλαμβανομένου και του υπογείου, συνολικού εμβαδού 5925 τ.μ., έτος κατασκευής 1959) και των εξωτερικών ιατρείων (3 ορόφων, συνολικού εμβαδού 2487 τ.μ., έτος κατασκευής 1979), περιλαμβάνουν οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο εν λόγω νοσοκομείο.


Στόχος η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του Γ. Νοσοκομείου Κοζάνης κι η παράλληλη μείωση των εκπομπών CO2. Με τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας μειώνεται σημαντικά το ετήσιο κόστος λειτουργίας του Γ. Νοσοκομείου Κοζάνης και εξοικονομούνται δημόσιοι πόροι προς όφελος του συνολικού πληθυσμού γενικότερα, αλλά και των ασθενών του Νοσοκομείου. Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του έργου της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 952.800,00 € με Φ.Π.Α. (60.000 ευρώ η μελέτη & 892.000 οι εργασίες),  ενώ η χρηματοδότηση θα γίνει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014 – 2020. Χρόνος υλοποίησης του έργου μετά την υπογραφή της σύμβασης, με τον ανάδοχο που θα προκύψει, είναι 21 μήνες.
Λίαν προσεχώς θα υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ του νοσοκομείου Κοζάνης & της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας
kozan.gr