Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Δήμος Κοζάνης:Με γκρίνιες πέρασαν προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής (16/12/2019) του συνεδρίασης, τόσο ο νέος προϋπολογισμός όσο και το τεχνικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Μάρκο Φλώρο, ο νέος προϋπολογισμός, που ανέρχεται περίπου στα 80 εκ. ευρώ, μπορεί να έχει αναπτυξιακό στόχο, αρκεί να αξιοποιηθούν προγράμματα του ΕΣΠΑ, ενώ όπως επισήμανε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Βαγγέλης Σημανδράκος, το τεχνικό πρόγραμμα, που ανέρχεται περίπου στα 35 εκ. ευρώ, περιλαμβάνει κυρίως έργα αποκατάστασης δρόμων και κοινόχρηστων χώρων.

Κριτική για το γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν έχει στρατηγικό αναπτυξιακό στόχο άσκησαν από την πλευρά τους οι επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Κώστας Κύργιας, Νώντας Στολτίδης και Φώτης Κεχαγιάς, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, την κατηγόρησε ότι προσπαθεί να αποδημήσει ότι έχει προγραμματίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, αφού υπερασπίστηκε, τόσο τον προϋπολογισμό όσο και το τεχνικό πρόγραμμα, τόνισε ότι ήδη στο μικρό διάστημα που έχει αναλάβει τη δημοτική αρχή, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε έργα που δεν υλοποιήθηκαν την περασμένη πενταετία και είχαν την ωρίμανση να προχωρήσουν, ενώ κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι δεν έχει ετοιμάσει κανένα σημαντικό έργο.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη – Μάκης Νασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου