Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Μετά από 72 ώρες εφημερίας τι λέει ο γιατρός του Νοσοκομείου Κοζάνης Στάθης Κουλούρης για την ανάγκη Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου

Μετά από 72 ώρες εφημερίας, μπορώ να πω πως είμαι περήφανος που αντιμετώπισα με σθένος, έναν συμπολίτη μας 62 χρονών, ο οποίος ήρθε με οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου. Όμως, για να τον σταθεροποιήσω έπρεπε να τον επαναφέρω από επαναλαμβανόμενες ανακοπές,τις οποίες, είτε τις αντιμετώπιζα με καρδιακές συμπιέσεις + φάρμακα, και παράλληλα του χορηγήσα 29(είκοσι εννέα) φορές ηλεκτρικό ρεύμα μέσω του απινιδωτή (ισάριθμες κοιλιακές μαρμαρυγές) και να τοποθετήσω εξωτερικό προσωρινό βηματοδότη…Όλα αυτά σε διάστημα 3,5 με 4 ώρες, κατά τις οποίες ο ασθενής “έφευγε” και εμείς τον επαναφέρναμε πίσω. Χώρια και άλλοι 2 ασθενείς που προσήλθαν με έμφραγμα.

Θέλω, λοιπόν, να αδράξω την ευκαιρία και να κρούσω για ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ τον κώδωνα του κινδύνου λόγω έλλειψης Αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Γ.Ν. Κοζάνης. Με την δημιουργία του Αιμοδυναμικού εργαστηρίου, συμπολίτες μας με εμφράγματα που προσέρχονται σε καθημερινή βάση, θα αντιμετωπίζονταν πιο άμεσα και χωρίς επιπλοκές.

www.kozanilife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου