Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Aυτοί είναι οι νέοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες του Γ. Κασαπίδη

Τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες ανακοίνωσε την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης.
Συγκεκριμένα ορίζονται:
Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Διοίκησης η κ. Παναγιώτα Γκατζαβέλη.
Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης ο κ. Νικόλαος Λυσσαρίδης.

Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος η κ. Καλλιόπη Κυριακίδου.
Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης ο κ. Γεώργιος Βαβλιάρας.
Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Βασίλειος Άμπας.
Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας ο κ. Ηλίας Τοπαλίδης.
Βιογραφικά – Φωτογραφίες Αντιπεριφερειαρχών

Γκατζαβέλη – Τσαρίδου Γιούλα

H Γιούλα Γκατζαβέλη – Τσαρίδου, γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Κοζάνη. Είναι παντρεμένη με το γυναικολόγο – μαιευτήρα Λευτέρη Τσαρίδη. Έχει δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και την Γεωργία. Είναι κόρη του Θωμά Γκατζαβέλη, από τον Βυθό Βοΐου και της Σοφίας Συμεωνίδου, από τον Κόμανο Εορδαίας. Αδερφός της είναι ο δικηγόρος Γκατζαβέλης Ιωάννης.
Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Κοζάνης και φοίτησε στη Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας του τμήματος Λογιστικής του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.
Από το 1989 έως το 1990 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και το 1991 στο Δήμο Κοζάνης, ως λογίστρια. Από το 1992 έως και σήμερα εργάζεται ως εφοριακός υπάλληλος.
Είναι υποψήφια, για πρώτη φορά, στην τοπική αυτοδιοίκηση ως Περιφερειακή Σύμβουλος στην Π.Ε Κοζάνης.
===============================================================
Bαβλιάρας Γιώργος
Ο Βαβλιάρας Γεώργιος γεννήθηκε στην Αιανή Κοζάνης, όπου και διαμένει μέχρι και σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Βαβλιάρα, πατέρας τριών παιδιών και παππούς ενός εγγονού.
Διατηρεί κρεοπωλείο στην Αιανή και είναι πρόεδρος της εταιρείας Σφαγεία Κοζάνης Α. Ε. Επίσης ασχολείται με την εμπορία κρέατος.
Είχε ενεργή συμμετοχή, επί 20ετία, σε εμπορικούς συλλόγους, καθώς και στο εμπορικό επιμελητήριο (Ε.Β.Ε. Κοζάνης), στο οποίο ηγήθηκε του συνδυασμού «Όλοι μαζί μπορούμε», στις εκλογές του 2011.
Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης, καθώς και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στις εκλογές του 2014.
================================================================
Άμπας Βασίλειος
Είναι γεωπόνος εγγείων βελτιώσεων, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη διαχείριση του νερού και διδάκτωρ του Α.Π.Θ. στο αντικείμενο της αγρομετεωρολογίας. Έχει συγγράψει 36 επιστημονικές εργασίες και τις έχει δημοσιεύσει σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Έχει κάνει 26 εισηγήσεις σε επιστημονικές ημερίδες.
Σήμερα εργάζεται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Δ.Μ. – Π.Ε. Φλώρινας, κατέχοντας τη θέση του τμηματάρχη φυτικής και ζωικής παραγωγής και υπηρετεί την πρωτογενή παραγωγή μέσα από το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων υποδομής (αναδασμοί, φράγματα, αρδευτικά έργα), αναπτυξιακά προγράμματα του Π.Α.Α. και ευρωπαϊκά ή διασυνοριακά προγράμματα που αφορούν στην ορθολογική διαχείριση των πόρων (εδαφικοί, υδατικοί, ενεργειακοί, ανθρώπινοι, γενετικοί). Είναι ενταγμένος στο Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης για τις θέσεις αυξημένης ευθύνης.
Είναι εκπαιδευτικός του Τμήματος Γεωπονίας στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας από το 1995 μέχρι σήμερα, διδάσκοντας αρδεύσεις και εδαφολογία. Ταυτόχρονα, για τα ίδια γνωστικά αντικείμενα, κάνει εισηγήσεις σε σεμινάρια αγροτών. Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας – μελετητής συντάσσοντας μελέτες για την ένταξη αγροτών σε αναπτυξιακά προγράμματα, από το 1994 μέχρι το 2000.
Η αναγνώριση του ενδιαφέροντός του για την προστασία των υδατικών πόρων, του περιβάλλοντος και γενικά των φυσικών πόρων, τον τοποθέτησε ως μέλος στο Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών από το 2011 μέχρι και το 2018, μέλος στο Δ.Σ. του Κέντρου Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας από το 2015 μέχρι και σήμερα και μέλος του Συμβουλίου Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, με αρμοδιότητα στη Δυτική Μακεδονία.
Οι συνάδελφοι και συνεργάτες του τον έχουν τιμήσει με την ψήφο τους εκλέγοντας τον πρόεδρο του Γεωπονικού Συλλόγου Φλώρινας (2017), μέλος της Δ.Ε. ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Δυτικής Μακεδονίας (2018), Πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων Ν.Α. Φλώρινας (2004), Γενικό Γραμματέα του Σ.Υ.Ν.Α. Φλώρινας (2002) και γραμματέα του Π.Σ. της Π.Ε.Γ.Δ.Υ. (2000).
===========================================================
Νικόλαος Λυσσαρίδης
Ο Νικόλαος Λυσσαρίδης γεννήθηκε στο Βόιο Κοζάνης το 1979. Γονείς του είναι ο Χρήστος και η Ευφροσύνη.
Είναι διπλωματούχος Μηχανικός Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του τμήματος και εκπρόσωπος των φοιτητών στη Σύγκλητο του Ιδρύματος.
Εργάστηκε ως μηχανικός επίβλεψης έργων εκμετάλλευσης ορυχείων, έχοντας την ευθύνη για τις διατρήσεις και ανατινάξεις των εκάστοτε έργων.
Το 2007 ίδρυσε στην Πτολεμαΐδα την τεχνική εταιρεία «Λυσσαρίδης Ι.Κ.Ε.» που δραστηριοποιείται στο χώρο της εκμετάλλευσης ορυχείων.
Η εταιρεία «Λυσσαρίδης Ι.Κ.Ε.» έχει ενεργό ρόλο στην ολοκλήρωση μεγάλων έργων σε όλη την Ελλάδα, όπως της Ιόνιας Οδού και του αγωγού T.A.P.
Διετέλεσε πρόεδρος της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας την περίοδο 2010-2013, κατά τη μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία.
Είναι μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητήριου Κοζάνης και υπεύθυνος στο Γ.Ε.Μ.Η.
Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Χιονίδου Σοφία και έχουν δύο παιδιά το Χρήστο και τον Ιωάννη.
==============================================================

Κυριακίδου – Τσιάγγου Καλλιόπη (Κάλι)

Γεννήθηκε το 1979. Μεγάλωσε στην Κορησό Καστοριάς. Είναι κόρη του Αλέξανδρου Κυριακίδη, γουνοποιού και της Πηνελόπης Μοσχίδου, συνταξιούχου Προϊσταμένης Τ.Υ.Δ.Κ. Καστοριάς. Είναι παντρεμένη στο Άργος Ορεστικό με τον Τσιάγγο Στέλιο, καθηγητή Φυσικής και μητέρα ενός παιδιού.
Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Βραβεύθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για τις επιδόσεις των σπουδών. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης με αντικείμενο: «Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη».
Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μιλάει άριστα την αγγλική, πολύ καλά την ιταλική και ισπανική, ενώ κατέχει και τη γερμανική γλώσσα.
Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στην Καστοριά ως πολιτικός μηχανικός.
Από το 2009 είναι υπάλληλος στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.
Από το 2017 έως και σήμερα είναι αντιπρόσωπος στο Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ διετέλεσε και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής μέχρι το Μάιο του 2018.
Ήταν Πρόεδρος, από το 2010 έως 2013 και Αντιπρόεδρος, από το 2008 έως 2010, της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. (Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών) Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. από το 2010.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Επιστημονικής Ομάδας για την προστασία της λίμνης Καστοριάς.
Ως εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς
Συμμετέχει ενεργά σε πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους του Ν. Καστοριάς. Ήταν αθλήτρια στίβου στο Γ.Α.Σ. Κορησού.
===============================================================
Ηλίας Τοπαλίδης

www.kozanh.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου