Εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου και στα χωριά του Δήμου Κοζάνης όπως παρουσίασε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, απαντώντας στο περιθώριο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις δηλώσεις του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λάζαρου Μαλούτα περί «μη ισονομίας» σε περιοχές του Δήμου Κοζάνης.  «Όταν δεν θες να πεις κάτι ή δεν το λες ή βρίσκεις μια σειρά από δικαιολογίες προκειμένου να αποφύγεις να μπεις στην ουσία του θέματος. Ή είμαστε με την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου ή για λόγους λαϊκισμού δεν είμαστε. Εμείς κάνουμε μια πολύ σημαντική προσπάθεια, η Κοζάνη αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα σε όλη τη χώρα, η Δημοτική Αστυνομία βρίσκεται έξω και κάνει τη δουλειά της, θα πάει σταδιακά παντού, οι πολίτες ανταποκρίνονται θετικά, η κοινωνία ανταποκρίνεται θετικά, πιστεύω ότι περνάμε μια φάση προσαρμογής και θεωρώ ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές της χώρας», είπε, για να επαναλάβει πως «ακόμη δεν γίνονται έλεγχοι στα χωριά αλλά θα ξεκινήσουν σύντομα».

Σύμφωνος με την εφαρμογή του νόμου εκφράζοντας όμως τις παρατηρήσεις του ως προς την ισονομία αυτού ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λάζαρος Μαλούτας. «Δεν μπαίνει ζήτημα αν ένας νόμος της πατρίδας μας πρέπει να εφαρμόζεται ή όχι. Τα ζητήματα που προκύπτουν είναι άλλης φύσεως. Όλοι μας έχουμε δει ανώτατους πολιτικούς παράγοντες να καπνίζουν σε κλειστούς χώρους. Αυτό δεν νομίζω να συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Είναι νόμος του κράτους και πρέπει να εφαρμόζεται. Όπως πρέπει να εφαρμόζονται όλοι οι νόμοι. Δεν υπάρχει ισονομία όμως, δεν μπορεί στο καφενείο στην Κοζάνη να μην καπνίζει κανείς και στον Βαθύλακκο π.χ. να καπνίζουν. Προκύπτουν σοβαρά προβλήματα ισονομίας….», επανέλαβε.
Σύμφωνος με τον νόμο και την εφαρμογή του στο Δήμο Κοζάνης και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννης Δεληγιάννης: «Φυσικά και έκανε καλά ο Δήμαρχος και άργησε…», σχολίασε.
Τίνα Παπαντωνίου
kozan.gr