Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Με αντιδράσεις η αύξηση 5% στα Δημοτικά τέλη του Δήμου Κοζάνης για το 2018


Λ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΥΜΑ


Με αντιδράσεις πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας η αύξηση 5% στα δημοτικά τέλη για το έτος 2018 , μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα του Κοβεντάρειου. 
Η αντιπολίτευση καταψήφισε την αύξηση, ενώ ο δήμαρχος Κοζάνης αναφέρθηκε σε μια αναγκαία αύξηση που γίνεται λόγω και της αύξησης του τέλους διαχείρισης απορριμμάτων στη ΔΙΑΔΥΜΑ.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς με τον δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη να δηλώνει πως η αύξηση της τάξεως του 5% μεταφράζεται σε 0,60 λεπτά του ευρώ ανά μήνα για τους πολίτες του Δήμου Κοζάνης. Σε αντίθεση με την περασμένη χρονιά όπου δεν έγινε καμία αύξηση φέτος, λόγω της αύξησης του τέλους που καταβάλλει ο Δήμος στη ΔΙΑΔΥΜΑ αυτή η αύξηση μεταφέρεται στα δημοτικά τέλη. Ακόμα ανέφερε
πως «Σαφώς δεν είναι κανείς ευχαριστημένος, αλλά έχουμε να διαχειριστούμε την αύξηση του τέλος προς τη ΔΙΑΔΥΜΑ, που είναι ένα κόστος 300.000 ευρώ. Στόχος είναι να περιορίσουμε το κόστος της δαπάνης να περιοριστεί στο κοινό. Αυτή η αύξηση περιορίστηκε στο ελάχιστο».

Επίσης, ανέφερε πως θα πρέπει να τηρείται η ανταποδοτικότητα γιατί δημιουργούνται χρέη, λέγοντας πως οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά και ότι δεν υπάρχουν χρέη.  «Η εικόνα των ανταποδοτικών μας υπηρεσιών είναι απόλυτα καθαρή στο οικονομικό κομμάτι …νομίζω ότι οι υπηρεσίες που παρέχουμε παρ’ όλες αυτές τις επιβαρύνσεις είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο» , ανέφερε ο δήμαρχος Κοζάνης.
Από την πλευρά τους η αντιπολίτευση, τόσο ο Λάζαρος Μαλούτας αλλά και ο Γιώργος Γκουτζηκώστας ανέφεραν πως δε θα πρέπει να επιβαρύνονται οι πολίτες. Μάλιστα ο κ. Μαλούτας τόνισε πως «…είναι αδύνατο να συναινέσουμε σε μια τέτοια αύξηση όταν τα τελευταία 4 χρόνια δεν έχει γίνει το παραμικρό σε μια διαδικασία που είχαμε δρομολογήσει για την εξοικονόμηση πόρων από το δημοτικό φωτισμό». Μάλιστα αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία στα δυσμενή οικονομικά των πολιτών. Επίσης, σημείωσε πως ο δήμος δεν επιβαρύνεται με έκτακτο προσωπικό αλλά προσλαμβάνει κόσμο μέσω κοινωφελούς. Ακόμη, έθιξε και τη διαχείριση του θέματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από πλευράς του δήμου. Ο κ. Γκουτζηκώστας μίλησε για μια αύξηση που επιβαρύνει δυσβάστακτα τους πολίτες του δήμου, επιβαρύνοντας τις ανάγκες τους και λέγοντας πως «επιβαρύνουν δυσβάστακτα το λαό, ακόμη και όταν πρόκειται για αύξηση 5%», λέγοντας δεν αποδέχεται αυξήσεις σε καμία περίπτωση.

Δείτε εδώ την πρόταση για αύξηση των δημοτικών τελών αναλυτικά, όπως ψηφίστηκε στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Κοζάνης


''


kozanionline.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου