Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

“Ξεμπλοκάρει” το έργο επέκτασης του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης-Νέος όροφος για παθολογική και χειρουργική- Tέλος στα “οχτάκλινα” της ταλαιπωρίας των ασθενών

 

mamatseio
Στην τελική ευθεία εισέρχεται, πλέον, η ένταξη του σημαντικού έργου επέκτασης του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης στο ΕΣΠΑ 2014-2020,μετά και από τις θετικές εξελίξεις που σηματοδότησε η σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων παραγόντων του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Το “παρών” στη συνάντηση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, ο υποδιοικητής του Μαμάτσειου Σπύρος Τόλιος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΚΟ Γιώργος Αμανατίδης και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Κοζάνης Κ. Γρίβας.

Η επέκταση αφορά στην κατασκευή ενός επιπλέον ορόφου στις υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις του Μαμάτσειου, στον οποίο προβλέπεται να στεγαστούν ο παθολογικός και ο χειρουργικός τομέας, ώστε να δοθεί ένα τέλος στα γνωστά “οχτάκλινα” του σημερινού κτιρίου, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.
Παράλληλα, η μετεγκατάσταση των δυο τομέων στον νέο χώρο θα σηματοδοτήσει και τη μετακόμιση, στο σημερινό κτίριο, των διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου, για τη στέγαση των οποίων το Μαμάτσειο καταβάλει εδώ και πολλά χρόνια αντίτιμο ενοικίου.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς το έργο αναμένεται να ξεπεράσει τα 10.000.000 ευρώ, ενώ υπολογίζεται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ τους αμέσως επόμενους μήνες, καθώς εντός των ημερών θα ολοκληρωθεί και η σχετική μελέτη.

www.kozanimedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου