Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Τροπολογία για τους δασικούς χάρτες - Νέα παράταση

Τροπολογία για τους δασικούς χάρτες - Νέα παράταση
Την παράταση κατά 45 ημέρες  της προθεσμίας για την υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των αναρτηθέντων δασικών χαρτών, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Η κυβέρνηση μάλιστα, με τροποποίηση που επέφερε, αύξησε σε συνολικά 105 μέρες το δικαίωμα υποβολής ενστάσεων.
Η τροπολογία που φέρει τις υπογραφές του Γιώργου Σταθάκη και Σωκράτη Φάμελλου από το υπουργείο Περιβάλλοντος και του Βαγγέλη Αποστόλου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προβλέπει ακόμη την κατάργηση υποχρέωσης αποστολής ψηφιακού αντιγράφου του δασικού χάρτη στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, καθώς και στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας.

Επίσης, εξαιρούνται από την κύρωση των δασικών χαρτών οι εκτάσεις που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, λόγω πυρκαγιών και που δεν αποτελούν δάση ή δασικές εκτάσεις.
Η κατάθεση της τροπολογία σε κύρωση σύμβασης με το Αζερμπαϊτζάν για συνεργασία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών και Ενεργειακής Αποδοτικότητας, προκάλεσε αντιδράσεις. Την απόσυρση και επανακατάθεση της τροπολογίας σε άλλο νομοσχέδιο, ώστε να γίνει διεξοδική συζήτηση, ζήτησε ο Κώστας Σκρέκας από τη ΝΔ, τονίζοντας ότι είναι άσχετη με το περιεχόμενο της κύρωσης.
Απαντώντας ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης υποστήριξε ότι με την παρούσα τροπολογία λύνονται κατεπείγοντα ζητήματα που αφορούν την εν εξελίξει διαδικασία της ανάρτησης των δασικών χαρτών και πως όλες οι άλλες διατάξεις για το ίδιο θέμα θα έρθουν σε ξεχωριστό νομοσχέδιο


http://www.cnn.gr/news/politiki/story/71812/tropologia-gia-toys-dasikoys-xartes-katatethike-sti-voyli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου