Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Εντυπωσιακή η έναρξη της Κοζανίτικης Αποκριάς

ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΑΜΠΑ Η ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Μουσική χορευτική πανδαισία: 

Με εντυπωσιακό τρόπο και μια μουσική χορευτική πανδαισία χορευτικών από την περιοχή του Τσιαρτσιαμπά Κοζάνης και την ΠΑΝΔΡΩΡΑ, κυρήχθηκε η έναρξη της φετινής, Κοζανίτικης Αποκριάς 2016 το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης από την κεντρική πλατεία Κοζάνης,
η οποία ήταν γεμάτη από κόσμο, παρά τη δυνατή βροχή που έπεφτε εκείνη την ώρα! Η Κοζάνη απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι παντός καιρού και δεν την πτοεί τίποτα! 

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης κηρύσσοντας την έναρξη των εκδηλώσεων της Αποκριάς για φέτος, αναφέρθηκε στο ξεχωριστό αυτό έθιμο που 12 ημέρες το χρόνο κάνει τον κόσμο να γλεντάει και να ξεδίνει από τα προβλήματά του, με έναν ξεχωριστό τρόπο: "Δεν μας πτοεί τίποτα, ούτε η βροχή, ούτε τα χιόνια, ούτε η κακή ψυχολογία όλης της υπόλοιπης χρονιάς, όπου αυτές τις ημέρες την προσπερνάμε. Τα οικονομικά προβλήματα, την κρίση, τα μνημόνια, τα ξεχνάμε και γινόμαστε η Κοζάνη που όλοι ξέρουμε: Η Κοζάνη της Κοζανίτικης Αποκριάς , της ξεχωριστής και μοναδικής Κοζανίτικης Αποκριάς , που δεν υπάρχει δεύτερη σαν αυτή και για την οποία είμαστε υπερήφανοι. Εύχομαι σε όλους να έχουμε καλή αποκριά!". Ο δήμαρχος στις δηλώσεις του δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η Κοζάνη ήταν , είναι και θα παραμείνει μια πόλη γεμάτη ενέργεια.
"Γέμισε η καινούρια πλατεία με χρώματα , εγκαινιάζοντας την καινούρια πλατεία με χρώματα και τους ήχους τους πολύ οικείους και κοντινούς από την περιοχή του Τσιαρτσιαμπά. Εύχομαι σε όλους καλές Αποκριές και να το διασκεδάσουμε με την ψυχή μας, γιατί το χρειαζόμαστε", τόνισε από την πλευρά της στο μήνυμά της η πρόεδρος του ΟΑΠΝ Φάνη Φτάκα - Τσικριτζή.
Εντωμεταξύ, κόσμος κάθε ηλικίας πλημμύρισε τον κεντρικό πεζόδρομο και τους γύρω δρόμου, μεταμφιεσμένοι και μη, γλεντώντας είτε το φανό Πηγάδ' απ' του Κεραμαριώ που  άναψε πρώτος για τη φετινή Αποκριά, ή γλεντώντας στα αποκριάτικα πάρτι που είχαν διοργανώσει τα μαγαζιά της Κοζάνης. Το γλέντι κράτησε αμείωτο, μέχρι το πρωί, ενώ από κάθε γωνιά της πόλης άκουγε κανείς μουσική από μπάντες χάλκινων να τον ξεσηκώνουν!
Από το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Σαββατοκύριακου, ξεχωρίζει η Παρέλαση καρναβαλιστών στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, που θα ξεκινήσει από τον  Κεντρικό Πεζόδρομο και θα εκταθεί σε όλους τους κάθετους άξονες, όπου επικεφαλής πολυάριθμων τοπικών ομάδων χάλκινων πνευστών Εμφάνιση κωδωνοφόρων τμημάτων και μεταμφιεσμένων από Pernik Βουλγαρίας και Prilep Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Θα ακολουθήσει Γλέντι συνοδεία χάλκινων πνευστών.
Την Κυριακή το πρωί ξεχωρίζουν οι εκδηλώσεις για παιδιά με την είσοδο του Μικρού Καρνάβαλου και τα παιδικά χορευτικά στην πλατεία, ενώ το βράδυ θα γίνει βραδιά Μικρασίας, Μακεδονίας και Θράκης.  Φυσικά, το Σάββατο το βράδυ ανάβει και γλεντάει ο Φανός Μπουντανάθκα και την Κυριακή ο Φανός Παύλος Μελάς. Τη Δευτέρα ανάβουν οι Φανοί Αγίου Αθανασίου και Αγίου Δημητρίου.

Β.Σ.


http://www.prlogos.gr/reportaz/41031-2016-03-03-19-00-24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου