Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Δήμος Κοζάνης: Έως την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 θα παραμείνει ανοιχτήη ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα -Κίνδυνος υψηλών προστίμων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης

Ο Δήμος Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες ότι για δέκα (10) ακόμη ημέρες θα παραμείνει ανοιχτή ηψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων ως μέτρο πρόληψης και αποτροπής πρόκλησης πυρκαγιών, στην οποία οι πολίτες πρέπει να εισέρχονται ώστε να υποβάλλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους, στη διεύθυνση: https://akatharista.apps.gov.gr/.

Μέσω της πλατφόρμας οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για τον καθαρισμό του οικοπέδου τους, καθώς και να προχωρήσουν σε καταγγελία για ακαθάριστα οικόπεδα.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Αποτελέσματα ευρωεκλογών στο χωριό μας

 Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στι2 9-6-2024 στο χωριό μας





Έως Παρασκευή 14 Ιουνίου οι αιτήσεις στα προγράμματα Αγροτικής Εστίας 2024

Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ του έτους 2024. Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις θα αρχίσουν να υποβάλλονται από την Τετάρτη 5 Ιουνίου, με καταληκτική ημερομηνία έως και την Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024.

Φέτος, μέσω των προγραμμάτων πρόκειται να ωφεληθούν 125.000 αγρότες και αγρότισσες ενώ διευρύνεται το πρόγραμμα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού.

Επιπλέον, για πρώτη φορά στο πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού εντάσσεται το σύνολο των δικαιούχων δηλαδή και οι ασφαλισμένοι αγρότες και αγρότισσες, ενώ μέχρι πρότινος δικαιούχοι, ήταν μόνον οι συνταξιούχοι.

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Επιτυχημένος ο 10ος Αγώνας Δρόμου Προφήτη Ηλία 9.1 χλμ. στην Κερασιά Κοζάνης .

 


 Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η διοργάνωση του 10ου Αγώνα Δρόμου Προφήτη Ηλία 9.1 χιλ. που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 02 Ιουνίου 2024 στην Κερασιά Κοζάνης. Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών, απ΄ όλη την Ελλάδα, σύνολο  174  δρομείς που βρέθηκαν στην αφετηρία. Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη  του εκλιπόντος  Καρακούλα Δημητρίου  που διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου .

.
Η έναρξη δόθηκε   στις 10:00πμ από την πλατεία του χωριού και η διαδρομή περιλάμβανε την άνοδο μέχρι το χωριό Κτένι και επιστροφή, με τον τερματισμό να γίνεται πάλι στην πλατεία.
Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Αθλητικό – Μορφωτικό Σύλλογο «Ελιμειακός» Κερασιάς υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και  συν διοργανωτή την  Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας .    Εξελίχτηκε σε μια γιορτή όλων των κατοίκων του χωριού, που χειροκρότησαν με θέρμη τους αθλητές ενώ οι γυναίκες είχαν προετοιμάσει και παρέθεσαν σπιτικά εδέσματα στους συμμετέχοντες και σε όλους τους παρευρισκόμενους.